ΘΑΣΟΣ

Το λιμάνι του Λιμένα της Θάσου, απέχει 30 λεπτά με το καράβι από την Κεραμωτή. Μπορείτε να επισκεφθείτε το νησί της Θάσου, έστω και μονοήμερα, χάρη στα τακτά δρομολόγια του καραβιού. Η Θάσος είναι κατάφυτη και η ξυλεία αποτελεί μία από τις κυριότερες πηγές εισοδήματος των κατοίκων μαζί με την εξόρυξη μαρμάρου, το λάδι και το μέλι.

Διαθέτει πολλές όμορφες παραλίες τόσο οργανωμένες όσο και ελεύθερες τις οποίες αξίζει να επισκεφθείτε. Μερικές από τις οποίες είναι οι παρακάτω:

ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟΥΔΙΑ
Η Χρυσή Αμμουδιά είναι μια παραλία με ρηχά, καθαρά νερά, στην ανατολική πλευρά του νησιού. Είναι πολυσύχναστη και οργανωμένη, καθώς προσφέρει εύκολη πρόσβαση και χώρο για στάθμευση. Χαρακτηριστικό της είναι το χρυσό χρώμα της άμμου. Το μαγευτικό τοπίο συμπληρώνουν τα κρυστάλλινα νερά της, για τα οποία είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Η παραλία απέχει 12 χλμ από τον Λιμένα.

ΓΚΙΟΛΑ
Η Γκιόλα είναι μια μοναδικής ομορφιάς, φυσική, βραχώδης πισίνα. Έχει ύψος που φτάνει σε μερικά σημεία τα 8 μέτρα, από τα οποία οι πιο θαρραλέοι δοκιμάζουν να βουτήξουν. Μια παραλία εξαιρετικής ομορφιάς που αξίζει να επισκεφθείτε, η διαδρομή της οποίας όμως είναι δύσκολη και απαιτεί αρκετό περπάτημα.

ΣΑΛΙΑΡΑ
Μια μικρή εξωτική παραλία στη βόρεια Θάσο, μόλις 5χλμ από τον Λιμένα. Τα νερά είναι καταγάλανα και στην ακτή απλώνεται ένα εκπληκτικό άσπρο πετραδάκι. Για να φτάσετε στην παραλία πρέπει να οδηγήσετε με προσοχή σε έναν φαρδύ χωματόδρομο, ο οποίος καταλήγει σε χώρο στάθμευσης πριν την παραλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης ιστιοπλοϊκών σκαφών για την προσέγγιση παραλιών εξαιρετικής ομορφιάς που χαρακτηρίζονται από δύσκολη χερσαία πρόσβαση.